ako vymalovat kuchynu
Blog

Ako vymaľovať kuchyňu

Pýtate sa ako vymaľovať kuchyňu aby vaše konečné dielo vyzeralo ako od skutočného majstra? Tu vám prinášame niekoľko tipov a rád.

  • Na maľovanie sú ideálne chladné a veterné dni, kým teplota neklesne pod 10 stupňov a nezvýši sa vlhkosť vzduchu (farby horšie vysychajú).
  • Pri retušovaní prasklín používajte radšej moderné akrylátové tmely, sadra vyťahuje na povrch farbu zo spodných vrstiev.
  • Na stierkovanie sa oplatí použiť namiesto obyčajnej špachtle, ktorá na tmele a stene nezriedka nechá stopy po hrdzi, špachtľu z nehrdzavejúcej ocele.
  • Pred začatím práce je dobré namočiť maliarsky valček či štetku do vody, aby zmäkli.
  • Filtrovať kúpené farby cez pančuchu sa iste oplatí, pri farbách miešaných svojpomocne alebo pri farbách namiešaných z práškových materiálov je to nutné.
  • Koncentrované tónovacie farby si najprv rozmiešajte v inej nádobke.
  • Potrebné množstvo farby, ktorá má byť farebne odlišná, si vždy natónujte naraz – pri miešaní dodatočných dávok sa už do správneho odtieňa obvykle netrafíte.
  • Štetkou či valčekom sa nikdy nevracajte  do vlhkého náteru. Pred nanesením ďalšej vrstvy musia predchádzajúce nátery vyschnúť.

Súvisiace príspevky

Leave a Comment